Egon Frid

Jag har varit riksdagsledamot för Vänsterpartiet och representerat Skaraborg under 2006 – 2010 i riksdagen. (V förlorade mandatet i valet i Skaraborg, men det ska jag vara med och ta tillbaka 2014!) Har erfarenhet från kommunalpolitik i Skövde sedan 1983 och 8 år som hälso- och sjukvårdspolitiker i Västra Götalandsregionen från 1999 – 2006. Har även representerar V i Västtrafiks styrelse och i Folkhälsokommittén i Västra Götalandsregionen. Nu har jag uppdrag i regionen som ersättare i Regionutvecklingsnämnden och i Skaraborgsinstitutet.
Civilt så är jag socionom, född 1957, har två vuxna barn är gift med Christina Hagberg och bor i Skövde och Vara. Har jobbat tio år som socionom och enhetschef inom socialtjänsten. Innan jobbade jag inom Konsum. Nu har jag uppdrag som god man för ensamkommande asylsökande barn, vilket är som mitt jobb sedan 1 januari i 2011.
Mina intressen är föreningsliv, friluftsliv och MC. Jag är bland annat aktiv inom nykterhetsrörelsen IOGT-NTO och inom Hyresgästföreningen. Där sitter jag i regionstyrelsen och i förbundsstyrelsen. Jag skriver på bloggen som vänsterpartist, nykterist och privatperson. Åsikterna, som jag framför på min blogg, är mina egna och inte nödvändigtvis Vänsterpartiets, Hyresgästföreningens eller IOGT-NTO:s.

Egon Frid

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,25 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.